Reis info Zanzibar

Onze manager en host Chantal Polet staat klaar voor al je vragen (ook via whatsapp) +31 6 85611134
Lokaal contact nummer op Zanzibar is : +255 77 406 2222 (Boaz Oketch, spreekt Engels)
Nederlandse Hotline +31 0 85 009 1325

Locatie

KiteActive guesthouse Paje East Coast Zanzibar

Reis documenten

Jij bent verantwoordelijk voor de reisdocumenten. are responsible for the travel documents. Je hebt een paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook heb je een gele vaccinatie paspoort nodig en een visa, deze kan je bij aankomst kopen voor $50. Je kan met contact geld of met de creditcard betalen bij het vliegveld.

Transfer

Op het vliegveld wordt u opgehaald door onze taxichauffeurs of door een van onze instructeurs (tegen betaling). Je kunt ze herkennen aan het KiteActive bord dat zij zichtbaar bij de ingang houden. Nadat iedereen bij elkaar is vertrekken wij richting de accommodatie dit zal ongeveer een rit van 50 minuten zijn.

Programma

De dag na aankomst zullen de lessen, clinics of het kitesurfen starten. Er wordt altijd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind en hier is dan ook het verdere programma afhankelijk van. De instructeur zal met jullie van dag tot dag het programma bespreken/overleggen. Meer duidelijkheid over de invulling van de week zal de hoofd instructeur geven bij het welkomstpraatje.

Wat moet ik meenemen?

  • Ready to go package Bestaande uit: kitesurf zonnebril, één KiteActive lycra en een flacon IslandTribe zonnebrand
  • Goede kitesurf zonnebril die eventueel ook tegen water kan (met een koortje om kwijt raken te voorkomen) Bij ons verkrijgbaar t.w.v. € 30.
  • Lycra, of T-shirts voor op het water (tegen de zon) bij ons verkrijgbaar t.w.v. €30 Mocht je een eigen wetsuit/ shorty hebben, neem deze mee!
  • Goede, waterbestendige zonnebrand omdat je lange dagen op het water maakt ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 25. Als je een eigen trapeze hebt, altijd meenemen!
  • USB Stick of SD kaart voor het verzamelen van foto’s en videos aan het einde v.d. week ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 10
  • Muggen crème
  • Verpleegpakketje (Paracetamol, Betadine,pleisters etc)

Geen wind?!

Alhoewel Zanzibar in de winter behoorlijk windzeker is kan het natuurlijk altijd voorkomen dat het eens niet waait. De instructeurs bieden dan altijd een alternatief programma aan waar je vrijblijvend aan deel kunt nemen. Dit kunnen verscheidene excursies zijn denk aan: Safari’s, Mountainbiken, Wakeboarden, Dagje naar het vaste land, Kitesurf theorie, Quad tocht en tripjes naar andere kitespots. Bij de meeste excursies kan er een extra vergoeding gevraagd worden. LET OP: KiteActive is er niet verantwoordelijk voor als het niet waait.

Carpoolen

Wil je met iemand carpoolen naar de luchthaven. Kijk dan op de KiteActive Facebook pagina bij het evenement waar je meegaat om in contact te komen met eventueel andere mensen. http://www.facebook.com/kiteactive

Vaccinaties en malaria pillen.

De gele koorts vaccinatie is alleen nodig wanner je naar een van de gele koorts landen bent geweest. Wees er bewust van dat je de vaccinatie minimaal 8 dagen voor vertrek neemt. In Paje is er nog nooit een teken geweest van malaria. Daarom slikken de mensen op het eiland ook geen malaria pillen. Vraag altijd even aan je huisarts wat voor vaccinaties je nodig hebt als je naar Zanzibar gaat.

Bagage

De meeste mensen die naar Zanzibar gaan vliegen met JetAir of Tui vanuit Amsterdam of Brussel. Je kan je bagage informatie vinden op de website van jouw vliegmaatschappij.

Transfer

Op het vliegveld zal er een taxi geregeld zijn voor jou (tegen vergoeding). Deze kan je herkennen aan de KiteActive vlag die diegene vast heeft. Mocht je geen teken van KiteActive zien op het vliegveld van Zanzibar bel dan met het lokale contact nummer. Wees je er van bewust dat je je vluchtgegevens op tijd doorgeeft aan KiteActive.

Geld op Zanzibar

De valuta die ze op Zanzibar gebruiken is de Tanzaniaanse shilling. Maar je kan ook bijna overal betalen met Dollars. Er is één plek op Zanzibar waar je kunt pinnen en dat is in de hoofdstad Stonetown.  

Welke kites moet ik meenemen?

Als je je eigen kitesurf materiaal hebt, adviseren wij dat mee te nemen. Dit scheelt namelijk een hoop geld omdat je er dan niet een hoeft te huren. Je kan het best je allergrootste kite meenemen.

Eten en drinken

KiteActive biedt een catering service aan. Dit betekent dat wij een lokale privé kok hebben. Deze kookt de lekkerste maaltijden (ontbijt en diner). Drinken en diner zijn exclusief van de prijs. Tegen betaling kan je mee eten.

Elektriciteit

Je hebt een Engelse adapter nodig op Zanzibar. Deze kan je kopen op het eiland voor 10 á 15 euro. De kans bestaat dat de elektriciteit uitvalt, maar dat komt omdat het Afrika is 😉

Foto’s en video’s

Tijdens jouw vakantie worden er door de KiteActive instructeurs Foto’s en filmpjes gemaakt. Als jij liever niet wilt dat er foto’s van je gemaakt worden geef dit dan aan bij de manager.   Mocht je nog verdere vragen hebben laat het ons weten en anders veel plezier op Zanzibar!