Reis informatie Dakhla

Deze reis wordt begeleid door Felix Maks (tevens bereikbaar via whatsapp) +31 6 27881463
Nederlandse Hotline +31 0 85 009 1325

Locatie

Dakhla Evasion KiteResort

Reis documenten

Jij bent verantwoordelijk voor de reisdocumenten. Je hebt een paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder heb je geen visa of dat soort zaken nodig om het land in te reizen.

Airport Transfer

Zorg dat je op tijd je vluchtgegevens aan ons doorgeeft samen met je vluchtnummer zodat ons team je vlucht in de gaten kan houden. Eenmaal aangekomen op Dakhla airport zal je worden opgehaald door ons lokale team die duidelijk bij de uitgang staan met een KiteActive bordje! Vanaf het vliegveld is het nog een uur rijden naar het resort.

Programma

De dag na aankomst zullen de lessen, clinics of het kitesurfen starten. Er wordt altijd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind en hier is dan ook het verdere programma afhankelijk van. De instructeur zal met jullie van dag tot dag het programma bespreken/overleggen. Meer duidelijkheid over de invulling van de week zal de hoofd instructeur geven bij het welkomstpraatje.

Wat moet ik meenemen?

  • Ready to go package Bestaande uit: kitesurf zonnebril, één KiteActive lycra en een flacon IslandTribe zonnebrand
  • Goede kitesurf zonnebril die eventueel ook tegen water kan (met een koortje om kwijt raken te voorkomen) Bij ons verkrijgbaar t.w.v. € 50.
  • Lycra, of T-shirts voor op het water (tegen de zon) bij ons verkrijgbaar t.w.v. €30 Mocht je een eigen wetsuit/ shorty hebben, neem deze mee!
  • Goede, waterbestendige zonnebrand omdat je lange dagen op het water maakt ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 25. Als je een eigen trapeze hebt, altijd meenemen!
  • USB Stick of SD kaart voor het verzamelen van foto’s en videos aan het einde v.d. week ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 10
  • Wetsuit 3/2
  • Kleding voor de zomer en ook een paar lange broeken en truien voor de koude woestijn nachten
  • Kite materiaal (alle maten meenemen die je hebt)
  • Verpleegpakketje (Paracetamol, Betadine,pleisters etc)

Geen wind?!

Alhoewel Dakhla in deze periode behoorlijk windzeker is kan het natuurlijk altijd voorkomen dat het eens niet waait. De instructeurs bieden dan altijd een alternatief programma aan waar je vrijblijvend aan deel kunt nemen. Dit kunnen verscheidene excursies zijn denk aan: Safari’s, Mountainbiken, Wakeboarden, Dagje naar Dakhla city, golf surfen Kitesurf theorie, Quad tocht en tripjes naar andere kitespots. Bij de meeste excursies kan er een extra vergoeding gevraagd worden. LET OP: KiteActive is er niet verantwoordelijk voor als het niet waait.

Carpoolen

Wil je met iemand carpoolen naar de luchthaven. Neem dan deel de chatgroep.

Bagage

De meeste mensen die naar Dakhla vliegen met Royal air Maroc. Met deze airline kun je gratis je boardbag meenemen.

Welke kites moet ik meenemen?

Als je je eigen kitesurf materiaal hebt, adviseren wij dat mee te nemen. Dit scheelt namelijk een hoop geld omdat je er dan niet 1 hoeft te huren. Je kan het beste al je maten kites meenemen.

Eten en drinken

Het is op basis van vol pension. Dus je wordt heerlijk verzorgt. Enkel drank is nog voor je eigen rekening deze week

Foto’s en video’s

Tijdens jouw vakantie worden er door de KiteActive instructeurs Foto’s en filmpjes gemaakt. Als jij liever niet wilt dat er foto’s van je gemaakt worden geef dit dan aan bij de manager.   Mocht je nog verdere vragen hebben laat het ons weten en anders veel plezier op Zanzibar!