Reis info Brazilië

Onze manager en host Felix Maks staat klaar voor al je vragen (ook via whatsapp) +31 6 27881463
Nederlandse Hotline +31 0 85 009 1325

Locatie

KiteActive x Windtown Cumbuco

Reis documenten

Jij bent verantwoordelijk voor de reisdocumenten. are responsible for the travel documents. Je hebt een paspoort nodig die nog minimaal 6 maanden geldig is.

Airport Transfer

Op het vliegveld wordt u opgehaald door onze taxichauffeurs of door een van onze instructeurs. Je kunt ze herkennen aan het KiteActive bord dat zij zichtbaar bij de ingang houden. Nadat iedereen bij elkaar is vertrekken wij richting de accommodatie dit zal ongeveer een rit van 61 minuten zijn.

Programma

De dag na aankomst zullen de lessen, clinics en het kitesurfen starten. Er wordt altijd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de wind en hier is dan ook het verdere programma afhankelijk van. De instructeur zal met jullie van dag tot dag het programma bespreken/overleggen. Meer duidelijkheid over de invulling van de week zal de hoofd instructeur geven bij het welkomstpraatje.

Wat moet ik meenemen?

  • Ready to go package Bestaande uit: kitesurf zonnebril, één KiteActive lycra en een flacon IslandTribe zonnebrand
  • Goede kitesurf zonnebril die eventueel ook tegen water kan (met een koortje om kwijt raken te voorkomen) Bij ons verkrijgbaar t.w.v. € 30.
  • Lycra, of T-shirts voor op het water (tegen de zon) bij ons verkrijgbaar t.w.v. €30 Mocht je een eigen wetsuit/ shorty hebben, neem deze mee!
  • Goede, waterbestendige zonnebrand omdat je lange dagen op het water maakt ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 25. Als je een eigen trapeze hebt, altijd meenemen!
  • USB Stick of SD kaart voor het verzamelen van foto’s en videos aan het einde v.d. week ook verkrijgbaar bij ons ter plaatse t.w.v. € 10
  • Verpleegpakketje (Paracetamol, Betadine,pleisters etc)

Geen wind?!

Brazilië is 1 van onze meest windzekere bestemmingen. Mocht het toch voorkomen dat het niet waait organiseren wij alternatieve activiteiten. Bij de meeste excursies kan er een extra vergoeding gevraagd worden. LET OP: KiteActive is er niet verantwoordelijk voor als het niet waait.

Carpoolen / Groepsapp

Wil je met iemand carpoolen naar de luchthaven. Doe een oproep in onze groepschats
Downwinders Brazil
Kite & Relax Cumbuco

Vaccinaties en malaria pillen.

In principe heb je niks nodig als je naar Brazilië reist. Hepatites A en B worden aangeraden maar de meeste mensen hebben dit al eens gehad via hun huis arts.

Bagage

De meeste mensen die naar Fortaleza met KLM of TAP. Je kunt je extra bagage aanmelden via hun website. Heb je nog geen reis tas voor je kitemateriaal? Wij verkopen boardsbags voor mooie prijzen! Contact ons voor info.

Geld in Brazilië

De valuta die ze in Brazilië gebruiken is Braziliaanse reaal. Je moet bij je bank aanvinken dat je je pas wil gebruiken in zuid-amerika. Er zijn verschillende pin automaten waar je cash uit kan trekken om mee te betalen. Wij raden je aan om in ieder geval 1000 BRL te pinnen aangezien wij werken met een gezamelijke pot waar iedereen een bijdrage in moet leveren voor eten, drinken etc.

Welke kites moet ik meenemen?

Als je je eigen kitesurf materiaal hebt, adviseren wij dat mee te nemen. Dit scheelt namelijk een hoop geld omdat je er dan niet een hoeft te huren. Neem alles mee wat je hebt, surfboard, kleine maten, grote maten etc. etc.

Eten en drinken

Ontbijt is inclusief en voor lunch en diner maken we een gezamelijke pot en gaan we gezellig voor uit eten.

Elektriciteit

Je hebt geen adapter nodig.

Foto’s en video’s

Tijdens jouw vakantie worden er door de KiteActive instructeurs Foto’s en filmpjes gemaakt. Als jij liever niet wilt dat er foto’s van je gemaakt worden geef dit dan aan bij de manager.   Mocht je nog verdere vragen hebben laat het ons weten en anders veel plezier in Brazilië!

TIP: Vergeet niet je vrienden en familie #kiteactivebrazil en @kiteactive te laten volgen op instagram zodat ze mee kunnen genieten!