6 Kitesurf reis tips!

Na al dat lange wachten is het dan eindelijk zo ver JE GAAT OP VAKANTIE! Tijd om je druk te gaan maken over het inpakken en reizen met je kitesurf materiaal. Als echte kiters staan wij natuurlijk bekend als op en top planners, en zal je vast en zeker nog genoeg tijd hebben om al je bagage in te pakken. Voor de enkelen onder ons hebben we echter toch een aantal kitesurf reistips op een rijtje gezet. Zodat mocht je toch een lichte of zware vorm van vakantie stress hebben, deze tips de stress misschien een beetje kunnen verlichten.

TIP 1: Vergelijk vliegprijzen met je kitesurf spullen inbegrepen.

Vliegen met al je kitesurf spullen kan een financiële tegenvaller zijn. Bij het boeken van een vliegticket kan het daarom best wel eens zo zijn dat een iets duurder ticket uiteindelijk met je kitesurf spullen toch goedkoper uitpakt.
Even tussen ons, heb je wel eens gehoord van het slimme trucje van bagage als golftas inchecken bij de KLM. Dit heb je natuurlijk niet van ons gehoord 😛

TIP 2: Kitesurftas als handbagage.

Misschien is het je wel eens opgevallen op het vliegveld dat sommige mensen wel op een heel bijzondere plek een kite bij zich hebben. Dat is natuurlijk niet omdat ze van plan zijn een dagje tussen de vliegtuigen te gaan kiten. Soms is het namelijk even puzzelen met de kilo’s om alles mee te krijgen op vakantie.
Vandaar dat het een uitkomst kan zijn om een kite in een kitetas mee te nemen als handbagage, of zelfs twee kites.

TIP 3: Kitesurf spullen huren in plaats van mee nemen.

Natuurlijk is kiten met eigen materiaal het allerfijnste. Echter is het de moeite waard om erover na te denken of dit ook de beste oplossing is. “Wat zijn de voordelen van materiaal huren?” maak voor jezelf eens een soms waarbij je het verschil in prijs gaat berekenen tussen huren en eigen spullen meenemen. Je zal erachter komen dat dit helemaal niet zoveel scheelt. Helemaal niet als je de moeite om alles mee te slepen meerekent.
Daarnaast heeft huren het grote voordeel dat je beschikking hebt over vele soorten kite’s en boards.
Mocht je ervoor kiezen om spullen te gaan huren, adviseren wij je alsnog om je eigen trapeze mee te nemen. Simpelweg omdat je deze makkelijk kan mee nemen, en deze bij jou het allerbeste zit.

TIP 4: Koop niet een te kleine boardbag.

Het moeten kopen van een boardbag is natuurlijk altijd een zeer positief iets. “Waarom?” omdat dit betekent dat je op reis gaat! Bij het kopen van een boardbag is het handig om rekening te houden met een aantal zaken.
Koop niet een te kleine boardbag. Natuurlijk is het fijn om alles compact en klein mee te kunnen nemen. Zo kan het zijn dat je de perfecte boardbag hebt gevonden voor jouw 2 kites en board waar alles precies in past.
Alleen nu hoor je al wat het probleem gaat zijn. Als het precies past, past er ook niets meer bij. Mocht je ooit je kiteset uitbreiden, ben je gelijk ook verplicht een nieuwe boardbag te kopen. Ook de allergrootste boardbags kunnen tegenwoordig al super klein gemaakt worden. 

TIP 5: Deel je bagage met een ander.

Voor mensen die niet alleen reizen, maar met meerdere kiters gezellig op pad gaan. Kan het een uitkomst zijn om als echte kitebuddy’s je koffers te delen.
Hiermee bedoelen we dat één persoon een normale koffer incheckt en de ander een boardbag. Mogelijk dat dit scheelt in kosten met vliegen. En anders scheelt dit in het aanschaffen van een extra boardbag.

TIP 6: Het beschermen van je kitesurfspullen.

Volgens mij hoef ik niemand ervan te overtuigen dat het voor een koffer een minder leuke ervaring is om te reizen in vergelijking met ons eigen reiservaring. Het is dan ook niet vreemd om jouw koffer/boardbag zo goed mogelijk voor te bereiden op de helse tocht die voor hem te wachten staat.
Een goed ezelsbruggetje in deze is “nooit hard op hard” wat hier mee bedoeld wordt wissel harde objecten zoals boards of een foil af met zachte onderdelen als kleding of handdoeken.
Het idee is dus om laagjes te creëren, zodat bij harde klappen dingen niet af kunnen breken of in kunnen scheuren. Vooral strapless surfboards dienen in een zijdezacht bedje te liggen, onderweg naar hun gedroomde eindbestemming.
Het is ook een idee om laagjes te creëren doormiddel van het gebruik van kite’s, pas alleen op dat er geen scherpe delen langs de kites kunnen komen (zoals vinnen, of delen van een foil).