De allereerste IJsselmeer crossing ooit!

Het beloofd een heel bijzonder evenement te worden en wij zijn blij dat wij de eerste editie met jullie kunnen delen.

Het windraam is in mei geopend en dit betekent dat het eigenlijk elk moment kan gebeuren. Het eerste weekend met een stabiele NW of een ZO wind rond de 20 knopen gaan we los!! 

Hieronder een paar punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden:

 • Hou onze social media goed in de gaten en je inbox. Als wij goede voorspellingen zien aankomen posten wij dit op onze kanalen, op dinsdag gaat er een standby mail de deur uit en op donderdagochtend wordt de knoop definitief doorgehakt of het doorgaat!
 • Je moet aan ons bevestigen dat je niveau materiaal en conditie goed is. Herken jij jezelf in de volgende punten?
  – Heb je al een keer een downwinder gedaan van 20km+?
  – Heb jij er geen problemen mee om meer dan een uur op 1 been te varen? Of lange stukken upwind te varen?
  – Kun je toeside varen?
  – Kitesurf je al langer als 2 jaar en/of doe jij ongv. 10 kitesessies / jaar?
  – Ben je fit?
  – Is je materiaal op orde?
 • Omdat we dit jaar met een groot windraam werken gaan we kijken om zo veel mogelijk weekenden door te laten gaan zodat we zo veel mogelijk mensen deze unieke ervaring kunnen geven aankomend seizoen. Nu is dat natuurlijk moeilijk plannen en zal het zo zijn dat er last minute veel mensen andere plannen hebben of niet kunnen. Op dat moment wordt de volgende van de lijst opgeroepen voor dat weekend en zo gaan we door totdat het weekend gevuld is. 
 • Je kan maar 1x een weekend afzeggen, we begrijpen dat je soms andere dingen te doen hebt maar dit is een enorm uniek evenement wat hele specifieke condities nodig heeft en als we dit tot een succes willen maken verwachten wij dat je hier natuurlijk alles voor laat vallen en samen met ons dit kite avontuur aangaat!! Dus, 1 x afzeggen kan, dan kun je de eerstvolgende crossing mee, 2 x afzeggen moet je jezelf weer opnieuw inschrijven en kom je onderaan de lijst.
 • Gefeliciteerd jullie zijn bij de eerste 20 en kunnen starten tenzij:
  –  Je voor vertrek niet door onze screening bent gekomen zoals beschreven hierboven.
  – Je bent verhinderd door andere zaken
  – Je niet fit genoeg bent 
  – Je materiaal niet op orde is (alleen nieuw materiaal van uitstekende kwaliteit kan deelnemen)
  – Voldoe je niet aan deze criteria of zien wij tijdens de downwinder dat het niveau/materiaal/conditie toch niet toereikend is? Dan kunnen wij het evenement ten alle tijde voor jou annuleren en gaat de plaats naar de volgende in de lijst. 
 • Eén ding is nog heel belangrijk, als je op de lijst staat en je niveau is door ons goedgekeurd blijf je op de lijst staan en zal je vroeg of laat dus mee gaan op deze downwinder! Als het niet meer dit seizoen wordt sta je vooraan in de lijst voor volgend seizoen! Het is een uniek evenement en dit is de enige manier hoe het veilig georganiseerd kan worden. Lang wachten zal ongetwijfeld beloond worden!!! 

Verder hebben wij er natuurlijk mega veel zin in!! Laten we hopen op een paar mooie weekenden met een heerlijke NW of ZO  wind! Het grote afwachten is begonnen!
Voor vragen kunnen jullie altijd terecht via info@kiteactive.com.

Tot op het water,

Felix 

en de rest van het KiteActive team